Feriti-va! Gatesc! Mi-am luat un aparat de gatit cu aburi (nu stiu daca v-am povestit, eu nu am aragaz si ma gandesc serios sa nu imi cumpar niciodata). Am pus la gatit de jos in sus: carne de vita slaba, cartofi noi, legume de mai multe feluri – dovlecei, ardei gras, rosii, ciuperci. Am turnat niste vin in tava cu apa, asa… de miros, si sare peste fiecare tip de mancare. Cartofii sunt pentru sora mea, eu nu am voie in perioada asta fiindca as vrea sa mai slabesc ceva. Altfel, Montignac mi-ar da voie, sunt cartofi dulci cu indice glicemic de 50.
Va anunt daca rezultatul este comestibil. Pana acum va pot spune sigur ca pregatirea lor dureaza mai mult decat scrie in instructiunile de folosire. Le tot aburesc de 50 min si inca nu sunt gata, dar dau semne ca vor deveni in curand.
Update: Sunt gata (a durat cam 1 ora) si sunt super buneeee
Update 2: Intre timp am mai gatit. Se pare ca nu e indicat sa pui sare cat timp mancarea este la gatit fiindca sarea scoate apa si cum gatitul e cu aburi, se cam usuca alimentele. Am pus sare dupa ce am terminat de aburit si a fost intr-adevar mai frageda mancarea.
Ai mai gatit ceva de atunci?
da. chiar in acest weekend am facut peste si copanele cu legume. a mancat toata lumea, dar nu e foarte relevant fiindca le era foame. pestele a fost demential. cat despre copanele… le-am condimentat de dragul musafirilor, prin urmare mie nu mi-au placut foarte mult, insa am vazut ca au avut succes