Aceste chiftelute sunt secretul esecului pentru orice dieta. Ori de cate ori am adulmecat vreo chifteluta de dovlecel, am ignorat cu desavarsire dieta disociata pe care o tineam sau ora tarzie la care incepeam sa infulec.
Ingrediente
- 5 dovlecei
- 150 g branza sarata
- 1 ou
- 1/2 legatura de marar tocat
- 5 linguri faina
- sare, piper, dupa gust
- ulei pentru prajit – atentie! Am constatat in ultima vreme ca, in incercarea de a manca mai sanatos, unele femei au inceput sa prajeasca mancarea in ulei de masline. Uleiul de masline nu este indicat pentru prajire, ba dimpotriva, face prajirea mai nociva. Daca nu aveti vreo varianta mai buna, folositi uleiul de floarea soarelui cu care au prajit linistite mamele si bunicile noastre zeci de ani de-a randul.
Eu una am ales sa prajesc in ghee (cumparat de pe iherb), un ulei considerat sanatos (iar eu tind sa cred ca este cu adevarat) obtinut din unt, despre care cred acum ca este varianta optima pentru prajire.
Mod de preparare
Ca in cazul oricarei chiftelute, si aici prepararea este banala: dovlecei se curata de coaja si se dau prin razatoare. La fel si branza. Se amesteca bine cu celelalte ingrediente si se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.
Cred ca aceste chiftelute absolut fantastice se servesc calda, dar eu le prefer reci, dupa ce au stat o zi la frigider. Oricum ar fi, sunt absolut delicioase!
Pofta buna!