Am mancat ieri o inghetata de casa delicioasa. Am cerut reteta. Doar pentru cele slabe fiindca nu avem voie la dieta.
Iata mai jos ce mi s-a spus:
Pui intr-un castron 3-4 galbenusuri.
In paralel, pe foc pui 3-4 linguri de zahar (cate o lingura de zahar pentru fiecare galbenus) cu apa pentru a face caramel.
Apoi se amesteca caramelul cu galbenusurile.
Se adauga 800 g samantana (200 de gr de smantana pentru fiecare galbenus). Amestecul se bate pana cand se face spuma. Mai apoi se adauga aroma dorita (vanilie, cacao, fructe, alune, nuci etc) si se baga la frigider.
Am sa incerc sa “fabric” o varianta fara zahar, doar cu indulcitor. Daca ar iesi (am fost informata ca sansele sunt mici pentru ca zaharul “leaga” inghetata) atunci reteta ar putea fi cat de cat dietetica respectand principiile Montignac. Desi toata samantana aia ma cam sperie….
[…] Aici este reteta pacatului meu Posted in Jurnal de slabireTags: dieta, inghetata de casa, lipide, zahar […]